Варено патешко месо с ориз и зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126166434367
15/11/2016
"Дните на класическото пиле с ориз са преброени, защото претендент за мястото му е това патешко месо с ориз! Опитайте и дайте своя глас "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 550
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешките крила и почистваме, ако имат пера. Слагаме в тенджерка и заливаме с вода. Когато водата кипне, изливаме и отново измиваме крилата. Наливаме чиста топла вода предвиждаме да е повече, за да има за готвене) и сваряваме крилата до готовност. Изваждаме и запазваме бульона от варенето.

Нарязваме лука на ситно. Чушките и морковите почистваме и също нарязваме. В олио (2-3 с.л.) и малко вода (1 к.ч.) задушаваме зеленчуците. Като останат на мазнина, прибавяме измития ориз.

Подправяме с черен пипер, сол и сминдух на вкус. Разбъркваме и наливаме бульон от варене на крилата (4 ч.ч.). Варим до готовност на продуктите - да омекнат и поемат течността.

Преди да снемем от котлона, прибавяме нарязан на ситно зелен магданоз и обезкостените патешки крила. Варим още 1-2 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар