Начин на приготвяне
В купа смесете брашното, бакпулвера, шоколадовите пръчици и кокосовите стърготини. Хубаво ги разбъркайте.
В друга купа разбийте маслото със захарта. Към тях добавете млякото и разбъркайте. Изсипете течните съставки при сухите и разбъркайте.
Изсипете сместа във форма, застлана с хартия. Печете на 180 градуса около 30-35 минути.
През това време пригответе глазурата. Разтопете шоколада с прясното мляко. Оставате леко да се охлади и го прибавете към сиренето. Разбъркайте добре и намажете изпечения и охладен сладкиш.
По желание може да поръсите шоколадовия сладкиш с кокосови стърготини и настърган шоколад.
Кокосово-шоколадовият сладкиш е готов.
Източник: Донка Атанасова
Коментари