Начин на приготвяне
В дълбок тиган загрейте олиото.
Нарежете телешкото на хапки и го сложете в тигана. Щом от едната страна се е запечатало, го обърнете да се запържи и от другата страна.
Изгасете с чаша бяло вино и сипете гореща вода да покрие месото. Оставите го да къкри на бавен огън до готовност, ако е нужно, доливайте вода.
Щом месото е готово и остане на мазнина, добавете нарязания лук, чесън, чушки и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и пържете до готовност на зеленчуците.
Обелете, измийте картофите и ги сложете да се сварят в подсолена вода. Изцедете ги от водата, добавете маслото и ги намачкайте. Сипете горещо мляко до желаната гъстота и разбъркайте.
В голяма чиния сложете част от месото, покрийте с пюрето и отгоре сложете останалото месо.
Пикантното телешко с лук е много вкусно.