Начин на приготвяне
В купа пресяваме брашното и режем на кубчета студеното масло. Добавяме солта, ванилената захар и захарта.
С помощта на вилица или със студени ръце с бързи движения разбъркваме тестото на трохи. Прибавяме студената вода и правим тестото на топка. Поръсваме го с малко брашно и го прибираме в плик в хладилник да стегне.
Обелваме ябълките и ги нарязваме на осминки.
В тавичка, в която ще печем тарта, слагаме захарта да се карамелизира. След като се разтопи захарта, добавяме маслото.
Подреждаме ябълките под формата на ветрило.
Тестото го разточваме според големината на тавата, но не много тънък лист. Захлупваме ябълките и притискаме отстрани.
Печем в предварително затоплена на 200 градуса фурна до почервеняване на тарта.
Готовият и поохладен тарт го обръщаме в чиния и може да се поднесе с топка ванилов сладолед.
Коментари
Аз лично имам забележки към моето изделие, но близките ми го харесаха
и няма помен вече от него ... ! ;)