Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Коледни сладки с джинджифил

Коледни сладки с джинджифил

Коледни сладки с джинджифил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
52 мин.
Порции
20
"Подгответе се за празниците със тези вкусни джинджифилови сладки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 80 г
  • захар - 180 мл
  • орехи - 100 г смлени
  • мед - 80 г
  • брашно - 500 г /или по - малко 2 и 1/2 ч.ч./
  • джинджифил - 1 ч.л. равна
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с тел яйцата със захарта, добавя се мед, смлените орехи, джинджифилът и содата. Замесва се меко тесто с брашното, да не лепне. Оставете го в хладилника за половин час, завито в стреч фолио.

После се разточва на лист с дебелина 0.5 мм.

С формички се изрязват различни сладки и нареждаме в намаслена тава.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути, докато краищата леко покафенеят. Не бива да ги препичате, защото стават сухи.

Поръсваме обилно с пудра захар и нареждаме в поднос!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Извинявам се Мартина ,забравила съм да добавя маслото ,то е 80 грама разтопено и с него се замесва тестото Затова сладките са станали сухи ,няма мазнина Ще помоля админа да добави маслото и така ще се получи Не трябва да се препичат ,стават твърди !
14.12.2018 08:53
Martina
Martina
Направих ги без орехите, нз дали всичкото брашно трябва да ползвам, но с две яйца и половин кило брашно и без вода някак си е невъзможно!? Станаха адски сухи и пресядат ужасно, трябва да се ядат само с чай. Според мен нещо й липсва на рецептата.
14.08.2017 17:24