Начин на приготвяне
Измиваме ориза, заливаме с 2 ч.ч. вода, посоляваме и сваряваме до готовност. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлажда.
В тенджерка в масло (3 с.л.) и олио (1 с.л.) с малко вода задушаваме нарязания ситно лук и замразения лапад (не е необходимо предварително да размразяваме). Когато лукът и лападът останат на мазнина, посоляваме на вкус (внимаваме с количеството сол, защото и пилешкият бульон е солен), ръсваме черен пипер, куркума и оризово брашно (1 с.л.).
Разбъркваме и наливаме 1 и 1/2 л вода (или повече по преценка).
Оставяме супата да заври, а през това време приготвяме оризовите топчета. Към охладения ориз прибавяме галета и разбито яйце (1-2 с.л., другата част от яйцето заделяме за застройка).
Правим топчета от ориза, които овалваме в оризово брашно. Във врящата супа слагаме нарязани пресен джоджен и магданоз, натрошено кубче пилешки бульон и като поврат няколко минути, пущаме оризовите топчета.
Варим кратко и застройваме супата с останалото разбито яйце, смесено с прясно мляко (1 к.ч.). Поднасяме супата със сок от лимон.