Бърза супа с брашно от коприва и оризово брашно

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
17/11/2016
"Семпла, лесна за изпълнение и изключително ароматна - идеалната лека вечеря "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо673
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно от коприва - 1 к.л.
  • оризово брашно - 1 ч.л.
  • лук - 1 с.л. настърган
  • фиде - 2 с.л.
  • вода - 2 - 3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • пресен магданоз
  • олио - 1 с.л. или зехтин
  • краве масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нагряваме олио (1 с.л.) и краве масло (1 ч.л.). Слагаме настърганият лук, да се задуши заедно с вода (1 к.ч.).

Като изври течността, ръсваме брашно от коприва (1 к.л.) и оризово брашно (1 ч.л.). Наливаме топла вода (2 ч.ч.) , като разбъркваме непрекъснато.

Оставяме супата да заври и прибавяме фидето. Ръсваме сол и черен пипер на вкус и когато фидето се свари, наливаме топло прясно мляко (1/2 к.ч.).

Сервираме супата топла, поръсена с нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар