Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Патладжани с чеснова панировка

Патладжани с чеснова панировка

Патладжани с чеснова панировка
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"И не се чудете дълго с какъв сос ще поднесете патладжаните, че ще свършат преди да сте решили"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • сол
  • сминдух
  • къри
  • сушен чесън
  • яйца - 2 бр.
  • пшеничено брашно
  • церевично брашно
  • бакпулвер - 1 щипка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните, белим и нарязваме. Посоляваме и заливаме със студена вода. Оставяме за 20 минути да се отдели горчивият сок.

После изливаме водата, измиваме патладжаните и подсушаваме. Овалваме в царевично брашно.

Приготвяме панировка, като разбиваме яйцата с малко вода (1 к.ч). Посоляваме леко. Подправяме с къри, сушен чесън, сминдух и др. подправки по вкус. Прибавяме брашно, колкото преценим, за да получим кашичка, малко по- гъста от боза.

Загряваме олио. Патладжаните панираме в кашичката и изпържваме в олио.

Изваждаме върху решетка, да се отцеждат от излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: