Начин на приготвяне
От каймата правим малки топченца. Овалваме обилно в брашно. В олио (2 с.л.) и краве масло (1 с.л.) запържваме топчетата от кайма. Когато порозовеят, изваждаме от мазнината и в нея слагаме почистените и настъргани моркови, нарязан на едро лук и почистени от семената и също едро нарязани камби.
Наливаме малко топла вода (1 к.ч.) и задушаваме. Когато течността изври, ръсваме черен пипер, сол, червен пипер (1 щипка) куркума на вкус и брашно (1 ч.л.).
Разбъркваме и наливаме топла вода (1 и 1 / 2 л.). Когато супата заври, прибавяме топчетата и сушен магданоз и чубрица.
Варим, докато продуктите се сварят и тогава ръсваме фиде (2-3 с.л.).
Продължаваме готвенето за да се свари и фидето.
Готовата супа застройваме с разбити жълтък и прясно мляко.