Супа с камби и топчета

Супа с камби и топчета
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Камбите придават на супата неповторим мек аромат - ето още една причина да я приготвите"

Необходими Продукти

  • кайма - 150 г с подправки
  • камби - 2 бр.
  • морков - 1 бр.
  • фиде - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • чубрица - сушена
  • магданоз - сушен
  • жълтък - 1 бр. пресен
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • куркума
  • олио - 2 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата правим малки топченца. Овалваме обилно в брашно. В олио (2 с.л.) и краве масло (1 с.л.) запържваме топчетата от кайма. Когато порозовеят, изваждаме от мазнината и в нея слагаме почистените и настъргани моркови, нарязан на едро лук и почистени от семената и също едро нарязани камби.

Наливаме малко топла вода (1 к.ч.) и задушаваме. Когато течността изври, ръсваме черен пипер, сол, червен пипер (1 щипка) куркума на вкус и брашно (1 ч.л.).

Разбъркваме и наливаме топла вода (1 и 1 / 2 л.). Когато супата заври, прибавяме топчетата и сушен магданоз и чубрица.

Варим, докато продуктите се сварят и тогава ръсваме фиде (2-3 с.л.).

Продължаваме готвенето за да се свари и фидето.

Готовата супа застройваме с разбити жълтък и прясно мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: