Печен нахут

Барфи
Барфи
Новак
13/01/2020
"Ако има нещо, което си подхожда отлично с чаша-две изстудена бира, това е печеният нахут "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 018
  • Преглеждания за месеца274
  • Преглеждания за седмицата390
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предната вечер във вода. След това изхвърлете водата и по желание отстранете люспите. Сложете нахута да се свари до омекване.

Отцедете го и го прехвърлете в купа. Объркайте го с посочените смлени подправки на вкус, като накрая добавите и малко олио.

Разстелете нахута в голяма правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Сложете да се пече за около 20-30 минути в предварително загряна фурна на 200 градуса.

Печеният нахут е страхотно мезе!

Рейтинг

5 5
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ваня Георгиева
Зимата често си правим става страхотен.
1
1
maria
maria
07.05.2016 10:08
Супер става.
0
0
йо
йо
03.02.2013 02:12
това е много готино, правила съм си! :)
2
0