Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Пълнозърнести хлебчета с риба и кисели краставички

Пълнозърнести хлебчета с риба и кисели краставички

Пълнозърнести хлебчета с риба и кисели краставички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
18/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Вкусни пълнозърнести хлебчета с ароматен пълнеж - да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • тесто
  • мая - 1 бр. суха
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 3 ч.ч. бяло
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • плънка
  • скумрия - 1 бр. печена риба
  • лютеница - 5 с.л.
  • кисели краставички - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухата мая се разбърква в хладката вода със захарта и когато шупне, сипваме в тава с двата вида брашно. Добавя се солта, олиото и се замесва меко тесто, покриваме с кърпа и оставяме да втаса 40 минути.

Разделя се на 5 топчета.

Краставичките се нарязват на тънки ленти.

Всяко топче се оформя на елипса, в средата се слага 1 с.л. лютеница, върху нея - парче печена риба скумрия и две ленти кисели краставички. Двата края се събират навътре и се навива рулце, което се разточва леко с ръце и нареждаме в намаслена тава.

Отгоре се нож се оформя леки разрези като решетка, печем в студена фурна 180 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: