Начин на приготвяне
В подсолена вода и 1 ч.л. къри сложете ориза да се свари за 15 минути. Извадете го в гевгир и оставете да се изцеди.
Нарежете лука на много ситно и го запържете на слаб огън. Добавете виното и изчакайте да се изпари наполовина и сипете сметаната.
Оставете за малко да покъкри и сложете рендосания кашкавал, нарязаните гъби, щипка сол и щипка черен пипер. Разбъркайте и щом кашкавалът се е разтопил, махнете от котлона и изчакайте леко да се охлади.
С масло намазнете шест купички за крем карамел. Напълнете ги с ориз и в средата направете дупка.
Напълнете с гъбената смес, покрийте с още малко ориз и притиснете с лъжица. Всяка купичка покрийте с фолио и запечете в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути. Извадете купичките и ги запазете.
Нарежете месото на шест порции и овкусете с черен пипер и сол. В горещо олио го запечатайте от всички страни. На дъното във фурната сложете тава с малко вода. Сложете скарата на средно ниво и върху нея наредете месото.
Изпечете свинското в загрята фурна до готовност (около 1 час).
Сложете маслото за соса да се разтопи на слаб огън и добавете брашното. Разбъркайте хубаво да не се получат бучки. Разбийте жълтъците и сметаната и ги добавете към брашното. Разбъркайте и оставете да се загрее още две минути, без да завира.
Добавете виното, солта и черния пипер. Разбъркайте и след една минута махнете от котлона. Пригответе си шест чинии за сервиране. С мокро ножче минете по стените на купичките с ориз, обърнете ги върху всяка чиния и отстранете купичките. Сложете от готовото месо и залейте със сос.
Печеното месо с оризови бомбички е много вкусно.