Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пържени картофи»Чеснови картофи с яйца на тиган

Чеснови картофи с яйца на тиган

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Пикантен обяд за минути - вкусен, ароматен и лесен за приготвяне. Ще обядвате ли с нас?"

Необходими Продукти

  • картофи - 8 - 10 бр., средни
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • люти чушки - 2 бр., 1 зелена и 1 червена
  • яйца - 4 бр.
  • магданоз
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на малки кубчета.

В голям тиган сипете олио/зехтин и оставете да се сгорещи.

Сложете картофите да се пържат на умерен огън, докато се зачервят и омекнат.

Добавете маслото, чесъна и нарязаните люти чушки.

След няколко минути добавете подправките. Направете 4 вдлъбнатини и чукнете яйцата.

Поставете капак и оставете яйцата да се забулят (3-4 минути).

Сервирайте ястието поръсено с нарязан на ситно магданоз.

По желание може да поръсите с още люти чушлета.

Чесновите картофи с яйца на тиган са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: