Кюфтета в гъбено-лучен сос

NEVINEVI
Помощник Готвач
162
887
553
449
3
21/11/2016
"Кюфтетата са си кюфтета, но поднесени с този ароматен сос - са истинско изкушение, на което няма да устоите "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо610
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправете каймата с черен пипер, сол и кимион и разбъркайте добре.

Оформете девет еднакви кюфтета и ги оваляйте в брашно.

Почистете и нарежете гъбите и лука на полумесеци. В подходящ тиган с незалепващо покритие загрейте 2-3 с.л. олио и запържете кюфтетата, докато се стегнат леко.

Прибавете гъбите и лука и ги запържете до златисто, като разбърквате от време на време.

Прибавете брашното и го запържете, като внимавате да не загори. Прибавете предварително разтворения в 400 мл топла вода бульон.

Подправете с черен пипер и сол и гответе до сгъстяване на соса.

Сервирайте по 3 кюфтетата в порция полети със сос и поръсени с нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар