Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Бързи пържолки в гъбено-лучен грейви сос

Бързи пържолки в гъбено-лучен грейви сос

редакция:
Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Бързи пържолки в гъбено-лучен грейви сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Всеки знае как да приготви сочни пържоли, но не пропускайте да си запишете рецептата за соса - уникално вкусен е."

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр. малки без кост
  • зехтин - 3 с.л.
  • печурки - 200 г
  • лук - 1 глава нарязана на тънки полумесеци
  • бульон - 300 мл телешки
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пържолките със сол и черен пипер. Загрейте зехтина в тиган на умерена температура. Запържете пържолките в зехтина за около 2 минути от всяка страна.

Извадете пържолките, покрийте и ги дръжте топли. Междувременно добавете в същия тиган още 1 с.л. зехтин. Добавете гъбите, нарязани предварително на слайсове, и лука на полумесеци и сотирайте около 5 минути.

Поръсете гъбите и лука с брашното и пържете 1 минута. Добавете бульона и разбъркайте хубаво, за да свалите всички вкусни късчета от дъното.

Гответе около 3 минути докато сосът се посгъсти. Върнете пържолките в тигана в соса и гответе още около 15 мин. или докато сосът се редуцира наполовина.

Бързите пържолки в гъбено-лучен грейви сос са готови.

Ако рецептата ти допада, опитай и този гъбен сос за пържоли или си направи наистина вкусни вратни пържоли или научи как се правят добри маринати за пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Калинка Малинка
Калинка Малинка
Много вкусни изглеждат. А пробвала ли си да ги правиш с телешко? Дали ще се получат?
29.04.2016 00:48