Лентеха - леща по испански с колбас

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
18/11/2016
"Леща, каквато не сте опитвали досега! Ще поканите ли тази страстна испанка на масата?"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 549
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре лещата с няколко води. Слагаме в тенджера и наливаме 2 и 1/2 л или 3 л вода. Слагаме джоджен и сол на вкус. Варим лещата и когато е почти готово /сварена/, слагаме обелен и нарязан на кубчета картоф (1 бр.).

Когато се посвари, прибавяме белени цели скилидки чесън (3 бр.) или повече по вкус. В отделен съд загряваме зехтина и пържим белени и нарязани на ситно морков и лук. Прибавяме и колбас, също нарязан на ситни кубчета.

Пържим всичко, като разбъркваме, и след няколко минути /приблизително 2-3 мин/, прибавяме червен пипер (1 к.л.) и брашно (1 с.л.) . Към тях с непрекъснато разбъркване наливаме малко гореща вода, да се получи кашичка.

Изливаме получената смес във врящата леща, като разбъркваме непрекъснато.

Слагаме е доматено пюре (1 с.л.) и варим още 5-10 минути на слаб огън. При необходимост по време на готвене доливаме топла вода.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Биляна Владова
Рецептата е страхотна, но единственото което ме изуми е малкото количество чесън. Все пак Испания е страната консумираща най много чесън в Света и на глава от населението се падат по 5 кг годишно.
1
0