Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Лентеха - леща по испански с колбас

Лентеха - леща по испански с колбас

Лентеха - леща по испански с колбас
Снимка: Илияна Димова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Леща, каквато не сте опитвали досега! Ще поканите ли тази страстна испанка на масата?"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • картоф - 1 бр.
  • колбас - 100 г по избор
  • зехтин - 3 с.л.
  • джоджен
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре лещата с няколко води. Слагаме в тенджера и наливаме 2 и 1/2 л или 3 л вода. Слагаме джоджен и сол на вкус. Варим лещата и когато е почти готово /сварена/, слагаме обелен и нарязан на кубчета картоф (1 бр.).

Когато се посвари, прибавяме белени цели скилидки чесън (3 бр.) или повече по вкус. В отделен съд загряваме зехтина и пържим белени и нарязани на ситно морков и лук. Прибавяме и колбас, също нарязан на ситни кубчета.

Пържим всичко, като разбъркваме, и след няколко минути /приблизително 2-3 мин/, прибавяме червен пипер (1 к.л.) и брашно (1 с.л.) . Към тях с непрекъснато разбъркване наливаме малко гореща вода, да се получи кашичка.

Изливаме получената смес във врящата леща, като разбъркваме непрекъснато.

Слагаме е доматено пюре (1 с.л.) и варим още 5-10 минути на слаб огън. При необходимост по време на готвене доливаме топла вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
Рецептата е страхотна, но единственото което ме изуми е малкото количество чесън. Все пак Испания е страната консумираща най много чесън в Света и на глава от населението се падат по 5 кг годишно.
01.12.2018 20:04
1