Начин на приготвяне
Приготвя се сиропът, като вода и захар в подходящ съд се сваряват за 5 минути, накрая се сипва лимоновият сок и оставяме да се охлади.
Загрява се прясното мляко и сипваме гриса, като се бърка непрекъснато.
Разбиват се яйцата със захарта и ванилията, кремът се сваля от огъня и постепенно сипваме яйчената смес, като се разбърква добре. Накрая се добавя маслото, разбърква се, докато се разтопи.
Намазва се дъното на тавичка с масло, отгоре се застилат половината кори, като всяка се намазва с разтопено масло.
Отгоре се разпределя кремът на равен слой и нареждаме останалите кори, които също се намазват с масло. Нарязва се на квадрати, намазва се с масло.
Печем в загрята фурна 200 градуса до златисто.
Изважда се и поливаме със изстиналия сироп, отгоре поръсваме зелен кокос и оставяме сиропирания сладкиш да попие.
Да ви е сладко!
Сиропираният гръцки сладкиш е готов.
Коментари