Кебап от свинско месо с ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
21/11/2016
"Изпитана рецепта за любимия на всички свински кебап - поднесен красиво и с много вкус "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 973
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кебап

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. Белим и нарязваме лука.

Запържваме в олио нарязаните месо и лук. Прибавяме брашното, разбъркваме и после добавяме доматеното пюре. Запържваме с разбъркване.

Подправяме с черен пипер, червен пипер и сол на вкус. Наливаме малко вода и оставяме да се вари на тих огън.

В отделен съд в маслото, запържваме ориза и посоляваме на вкус. Наливаме 3 ч.ч. гореща вода и сваряваме до готовност.

Сервираме ястието, като в купичка слагаме от месото, покриваме с ориз и притискаме добре.

Обръщаме купичката в чиния и поливаме със соса от месото. Поръсваме с нарязан пресен магданоз.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Пенка Стоянова
Страхотна рецепта ! Вече я пробвах !
1
0