Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско с гъби върху пърленка с ябълки

Свинско с гъби върху пърленка с ябълки

Свинско с гъби върху пърленка с ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Микс от вкусове, аромати и текстури, който ще ви изненада приятно и ще ви плени от първата хапка"

Необходими Продукти

  • За пърленката
  • брашно - 400 г
  • вода - 200 мл
  • мая - 15 г прясна
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • мащерка
  • За месото
  • гъби - 150 г печурки
  • лук - 2 глави
  • свинско месо - 500 г вратно
  • кашкавал - 50 г
  • черен пипер
  • риган
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в хладка вода. В брашното направете кладенче, поръсете със солта и изсипете водата.

Омесете тесто, завийте със стреч фолио и го оставете за 15 минути.

Нарежете свинското месо на хапки и го сложете в загрято олио. Щом месото се запържи, добавете нарязаните лук, гъби и овкусете. Пържете на слаб огън до готовност, като разбърквате периодично.

Върху набрашнен плот от тестото разточете широк кръг. Обелете ябълката, нарежете я на полумесеци и я наредете в кръг.

Поръсете с мащерка и я сложете в намазнена тава.

Печете в загрята фурна на 200 градуса до златист загар. Извадете пърленката и в средата сложете готовото месо с част от мазнината.

Поръсете го с рендосан кашкавал и върнете във фурната до разтапяне на кашкавала.

Свинското с гъби върху пърленка с ябълки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
Уникално! Мисля да шашна гостите ди с тази рецепта, но с пилешко.
П. П. Обожавам да смесвам сладко и солено :)
20.11.2016 15:33
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Много интересна комбинация,а сигурно и толкова вкусна!
20.11.2016 12:41
1
Покажи всички подкоментари