Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта в хладка вода. В брашното направете кладенче, поръсете със солта и изсипете водата.
Омесете тесто, завийте със стреч фолио и го оставете за 15 минути.
Нарежете свинското месо на хапки и го сложете в загрято олио. Щом месото се запържи, добавете нарязаните лук, гъби и овкусете. Пържете на слаб огън до готовност, като разбърквате периодично.
Върху набрашнен плот от тестото разточете широк кръг. Обелете ябълката, нарежете я на полумесеци и я наредете в кръг.
Поръсете с мащерка и я сложете в намазнена тава.
Печете в загрята фурна на 200 градуса до златист загар. Извадете пърленката и в средата сложете готовото месо с част от мазнината.
Поръсете го с рендосан кашкавал и върнете във фурната до разтапяне на кашкавала.
Свинското с гъби върху пърленка с ябълки е готово.
Коментари
П. П. Обожавам да смесвам сладко и солено :)