Начин на приготвяне
Маята се разтваря в хладката вода със захарта и се оставя да шупне за 10 минути.
Пресява се брашното в тава, а в средата се оформя кладенче, добавя се бухналата мая, сол, олио, киселото мляко и разбитото яйце. Бърка се с вилица, като се загребва от брашното, да стане тесто, после се замесва.
Намазва се с олио и го поставяме в купа, покрита с фолио, във хладилника за една нощ.
Сутринта се изважда и оставя на стайна температура да се отпусне за 15 минути, после леко се премесва.
Загрява се олио в тиган, късаме малко топче тесто и оформяме мекици, с палец се прави дупка в средата и пържим от двете страни до хубав златист цвят.
Изваждат се върху салфетка, да попие мазнината.