Начин на приготвяне
В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме брашното. Смесваме двата вида брашно в купа. Отмерваме си от едното 1 ч.ч., а от другото - 2/3 ч.ч.
Правим си кладенче и в него слагаме шупналото мляко, 2 с.л. зехтин, 1/2 ч.л. розмарин и 1/2 ч.л сол. Използвала съм сух розмарин и зехтин Костадоро.
Чукваме едно яйце в отделна купичка и разбиваме с вилица. Малко част от него си го ставаме в купичката, а по-голямата част - в другата купа при останалите съставки. Малката част трябва да е толкова, колкото да си намажем после хляба, след като го оформим.
Замесваме тестото. Прехвърляме го на месата и го доомесваме. Слагаме хляба в тава, застлана с хартия за печене. Мажем го с четка с остатъка от яйцето и поръсваме със сусам. Печем в загрята на 190 градуса фурна до готовност.
Хлябът бухва и се напуква при печенето. От дозата става малък хляб.