Начин на приготвяне
Сушените домати се изкисват, както е описано на опаковката. През това време ципурата се почиства от вътрешностите. Махат се и люспите. След като се измие старателно на ледена вода, се оставя настрана, за да се отдели ненужната вода. Накрая се полива с марината от бяло вино и ароматни билки.
Остава в маринатата 15-20 минути. Междувременно в малко мазнина се задушават нарязаният на ситно праз и гъби. Когато те поомекнат, за кратко се поставят и наситнените домати. Поръсва се с подправките.
Получената плънка се поставя в почистената риба, която предварително е била отцедена от маринатата и позиционирана в намаслена тавичка. Напълнената риба се затваря с клечки за зъби.
Ако при пълненото остане някаква плънка, тя се поставя в тавата около ципурата. Тавата с яденето се покрива с фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна. След първите 20 минути покривалото се маха и рибата се пече до пълна готовност.