Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Лимонадена торта с лек крем

Лимонадена торта с лек крем

ИветаИвета
Новак
294
Лимонадена торта с лек крем4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ето, кремът е лек, затова може да си отрежете и второ, и трето парче"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лимонада - 250 мл
  • брашно - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакплувер - 1 прахче
  • За крема
  • заквасена сметана - 400 мл
  • крема сирене - 125 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • За глазурата
  • масло - 50 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • какао - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за блата се смесват последователно като лимонадата и олиото се сипват на тънка струя. Брашното се пресява предварително.

Пече се блат за 40 мин на 180 градуса.

След като изстине, се разделя на две части.

Продуктите за крема се смесват и се слага намазва единия блат. След това се поставя и следващия блат и с останалия крем се покрива цялата торта. Оставя се да стегне в хладилника.

На слаб огън се слагат маслото и захарта, да се разтопят, след това се добавя и какаото.

Оставя се да изстине и след това се залива тортата.

Може да аранжирате с нещо по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: