Карамелизиран сладкиш с ябълки

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2944168743
21/11/2016
"Сладкиш, чийто вкус ще запомните "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 816
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме карамела, като разтопяваме захарта, да придобие кехлибарен цвят. Оставяме готовия карамел малко да изстине и намазваме с малка бучка масло.

След това обелете и нарежете ябълките на филийки. Наредете в тавата и поръсете с канела.

Приготвяме тестото за блата, като разбиваме яйцата със захарта и прибавяме ванилията.

Пресяваме брашното с бакпулвера и постепенно прибавяме към яйчената смес.

Готовата смес изсипване в тавата при плодовете. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин.

След това оставяме да изстине и обръщаме в подходяща чиния.

По желание може да сервирате с топка сладолед.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар