Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с кайма и гъби

Пица с кайма и гъби

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пица с кайма и гъби2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Ароматът на тази пица ни кара тактично да забравяме, че дънките ни стягат и да си отрежем второ парче"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • вода - 300 мл
  • мая - 20 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • за плънка
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 гл
  • гъби - 250 г
  • кашкавал - 200 г
  • доматено пюре - 4 - 5 с.л.
  • подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното. Разтворете маята в част от топлата вода заедно със захарта.

Изсипете в брашното, прибавете солта и олиото. Замесете средно меко тесто. Оставете го да втаса за час.

В тиган с малко олио запържете лука. Добавете каймата и хубаво я раздробете. След като се позапържи, прибавете подправки на вкус и свалете от котлона. Оставете да се охлади.

Разделете тестото на две-три части (зависи от големината на тавите, с които разполагате).

Намаслете всяка тава и в нея разстелете тесто. Намажете с доматено пюре и разпределете върху всяка от плънката. Нарежете гъбите на полумесеци и ги разпределете върху пиците.

Поръсете с кашкавал и оставете за 10-15 минути да се отпуснат. Печете на 200 градуса около 20 минути.

Пицата с кайма и гъби е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: