Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Макси пица с кайма и гъби

Макси пица с кайма и гъби

Макси пица с кайма и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"От тази рецепта излизат 2 ей такива пици-гигант...повече от доволни сме"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - около 800 г
  • суха мая - 1 пакетче (7 г)
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • за плънката
  • кайма - 250 г
  • доматен концентрат - 3 - 4 с.л.
  • гъби - 200 г.
  • царевица - от консерва, 1 ч.ч.
  • кашкавал - настърган за поръсване
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от изброените продукти. Оставете да втаса. Разделете го на две топки и оформете пиците, като разточите на лист.

От полученото тесто се получават две големи пици.

Нарежете гъбите и ги задушете в масло. Добавете каймата и доматения концентрат и запържете за кратко.

Разделете плънката на две и намажете пиците.Поръсете с чубрица, добавете и царевица. Печете пицата 15-20 мин.

Поръсете обилно с настърган кашкавал и допечете до стопяване на кашкавала.

Макси пицата с кайма и гъби е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: