Пикантни бирени крилца пане

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
23/11/2016
"Някой да знае колко бира пият тези пикантни бирени крилца с пане? За един приятел питаме "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 252
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 1.2 кг
  • сол
  • черен пипер
  • къри - 1/2 ч.л.
  • чили - 1/2 ч.л.
  • сумак - 1/2 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • за панировката
  • бира - 200 мл
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте крилцата и им изрежете крайната тънка част. Сложете ги в подсолена вода и ги сварете до готовност (но без да се разпадат).

Извадете и ги оставете да се отцедят и охладят. В купа смесете подправките, сол и черен пипер на вкус и брашното. Разбъркайте добре и поръсете крилцата със сместа.

Оставете ги в хладилника, докато приготвите панировката. Разбийте яйцата с брашното. Налейте бирата и добавете сол и черен пипер и разбъркайте.

Трябва да се получи като смес за палачинки (с една идея по гъста). В тиган сипете олио да се сгорещи. Вземете крилцата и всяко потопете в панировката. Изпържете ги до златисто от двете страни.

Подредете в чиния и сервирайте със сосове и гарнитура по избор.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар