Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Постна юфка с лук, домати и маслини

Постна юфка с лук, домати и маслини

Постна юфка с лук, домати и маслини
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Каним ви на вкусен постен обяд, който приготвихме за има-няма половин час"

Необходими Продукти

  • лук - 50 г
  • домати - 2/3 ч.ч. от консерва
  • юфка - 50 г препечена без яйца, домашна
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • захар - 1 щипка
  • мащерка - на вкус
  • маслини - 6 бр. безсолни
  • олио - 1 ч.л. за юфката
  • олио - 1 с.л. за соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и нарязваме на ситно.

В олио (1 с.л.) и малко вода (1 ч.ч.) слагаме да се задуши лукът. Като остане на мазнина, ръсваме щипка червен пипер и прибавяме белени и нарязани домати от консерва (2/3 ч.ч.). Ръсваме черен пипер, сол, захар (1 щипка), мащерка, безсолни маслини без костилки, нарязани на половинки и наливаме 1/2 к.ч. вода.

Разбъркваме няколко пъти и като се посгъсти сосът, дръпваме съда от котлона.

Похлупваме с капак и държим на топло. Сваряваме юфката (50 г) в подсолена вода до готовност. Когато е сварена, отцеждаме от водата и разбъркваме с олио (1 ч.л.).

Сипваме в чиния, а в средата - доматения сос.

Украсяваме с листенца пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: