Начин на приготвяне
Разтворете маята в топла вода. Накиснете и ечемика в топла вода за около 10 мин.
Добавете го към маята. Прибавете захарта, солта, ръженото и бялото брашно.
Налейте хладка вода /около една чаена чаша/ и замесете тесто. Тестото е по-твърдо от обикновеното.
Оставете го на топло да втаса. Втасва трудно и бавно.
От готовото тесто оформете топчета. Разточете ги върху набрашнена повърхност и оформете малки питки.
Наредете ги в тава, посипете ги с брашно и направете разрези върху повърхността.
Изпечете ги в загрята фурна - 200 градуса до готовност.
Стават хрупкави и много вкусни!
Идеални за тези, които постят!
Хрупкавите здравословни питки с ечемик и ръжено брашно са готови.