Пита без мая

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
13/01/2020
"Содена питка, която впечатлява с вкус и аромат "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 002
  • Преглеждания за месеца606
  • Преглеждания за седмицата988
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте содата с киселото мляко и като шупне добавете към пресятото брашно със солта. Омесете и добавете сиренето.

Пригответе си тава, намазнена с олио и леко набрашнена. С мазни ръце оформете от тестото 6 топки и ги наредете в тавичката.

Разпръснете по малки бучици масло отгоре и сложете да се пече в предварително загрята умерена фурна.

Готовата питка без мая напръскайте с малко вода и завийте с кърпа да се запари. При поднасяне може да поръсите с шарена сол. Страхотна питка!

Рейтинг

5 8
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Ани
Ани
27.08.2015 21:12
Благодаря за рецептата. Току що я опитахме - много вкусна и мекичка. Със сигурно ще се приготвя често.
0
0
Рачи
Рачи
07.01.2014 15:34
Току що я направих, стана супер. Много е вкусна, благодаря за рецептата.
5
2
куку
куку
26.12.2013 00:48
Стана супер. Само дето добавих 1 яйце, малко чисто масло в тестото и бакпулвер. Вкусна, мека и се наду доста.
3
1