Постни тиквени сладки с орехи и канела

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
24/11/2016
"Постите не са причина да се откажете от вкусотиите, а повод да научите много нови рецепти за постни сладки "
Приготвяне20 мин.
Готвене17 мин.
Общо37 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 914
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиквено пюре - 3/4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 3/4 ч.ч орехи, едро смлени
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л., ябълков
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • за поръсване
  • захар - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 25 бр., половинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете пюрето. Добавете захарта и разбийте. Прибавете олиото и содата, разтворена в оцета.

Пресейте брашното и го добавете към тиквената смес, като първо бъркате с миксера, а след това с бъркалка. Добавете орехите и канелата. Хубаво разбъркайте с шпатула.

Застелете тава с хартия за печене. С влажни ръце оформете топчета и ги подредете, като оставяте място между тях.

В купичка смесете канелата и захарта. Поръсете сладките и на всяка поставете по една половинка орехова ядка. Печете на 180 градуса около 15-17 минути. Извадете и ги подредете върху решетка да се охладят.

Бройката зависи колко големи топчета ще направите. Аз направих 25 големи сладки, за да ги изпека наведнъж - вие може да направите по-малки.

Сладките са уникално вкусни, приготвят се лесно и са с достъпни продукти - идеални за коледните пости или Бъдни вечер, ако искате да хапнете нещо сладичко, но по-различно от традиционния тиквеник и пълнена тиква.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар