Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Ориз с гъби и пилешки крилца

Ориз с гъби и пилешки крилца

Ориз с гъби и пилешки крилца
Снимка: Илияна Димова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Уж обикновени крилца с ориз, а изглеждат толкова апетитно, че ни се прииска да оближем монитора"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 6 бр. охладени
  • чушки червени - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • гъби - 100 г пресни печурки
  • ориз - 1 и 1/2 к.ч.
  • бульон - 1 бр. пилешки кубче
  • бульон - 3 ч.ч. от варене на крилцата
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • чубрица
  • къри
  • червен пипер - 1 щипка
  • черен пипер
  • краве масло - 1 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките крилца и заливаме с вода (4-5 ч.ч.). Сваряваме, като в началото на варенето обираме образувалата се пяна. Варим за приблизително 15 минути.

Сварените крилца изваждаме, а бульона запазваме за готвене. Гъбите почистваме, белим, нарязваме на филийки и бланшираме в посолена вода. Изваждаме и отцеждаме. В тенджерка наливаме олио (2 с.л.) и малко бульон от варенето (1 к.ч.).

Включваме котлона и прибавяме нарязан на едро лук и почистени от дръжки и семена нарязани червени чушки. Сипваме и бланшираните гъби и когато течността изври, прибавяме измития ориз (1 и 1/2 к.ч.) и краве масло (1 ч.л.).

Ръсваме черен пипер, щипка червен пипер, щипка чубрица , къри на вкус и наливаме бульон от варене на крилцата (3 ч.ч.). Натрошаваме и кубче пилешки бульон, прибавяме крилцата и готвим ястието до готовност.

Поръсваме с нарязан магданоз няколко минути преди да дръпнем от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: