Начин на приготвяне
Измиваме пилешките крилца и заливаме с вода (4-5 ч.ч.). Сваряваме, като в началото на варенето обираме образувалата се пяна. Варим за приблизително 15 минути.
Сварените крилца изваждаме, а бульона запазваме за готвене. Гъбите почистваме, белим, нарязваме на филийки и бланшираме в посолена вода. Изваждаме и отцеждаме. В тенджерка наливаме олио (2 с.л.) и малко бульон от варенето (1 к.ч.).
Включваме котлона и прибавяме нарязан на едро лук и почистени от дръжки и семена нарязани червени чушки. Сипваме и бланшираните гъби и когато течността изври, прибавяме измития ориз (1 и 1/2 к.ч.) и краве масло (1 ч.л.).
Ръсваме черен пипер, щипка червен пипер, щипка чубрица , къри на вкус и наливаме бульон от варене на крилцата (3 ч.ч.). Натрошаваме и кубче пилешки бульон, прибавяме крилцата и готвим ястието до готовност.
Поръсваме с нарязан магданоз няколко минути преди да дръпнем от котлона.