Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни лозови сармички с канела и стафиди

Постни лозови сармички с канела и стафиди

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Постни лозови сармички с канела и стафиди3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Търпение му е майката, търпение, канела и стафиди"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • стафиди - 50 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • джоджен
  • канела
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лозови листа - 1 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е подходяща за настоящите пости. Чудесно разнообразяване на менюто.

Изчистих си ориза, измих го добре и го запържих с черен, червен пипер, сол, джоджен, канела и стафиди.

Когато стана стъклен, сложих една лъжица дом. пюре и вода, колкото да го покрие.

Оставих да поеме водата, приготвих си листа и започнах най-важния процес - свиването на сармите.

Готовите сармички наредих в тавичка, в средата сложих ориза, който ми беше останал, налях вода да ги покрие и наредих върху тях нарязан на шайби лимон.

Пекох, докато изври водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: