Постна гозба с чушки и доматен сос

27/11/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953494
"Любимата ни селска манджа, която най-обичаме с постна питка "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо468
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки - 12 - 15 бр.
  • домати - 4 - 5 бр.
  • доматен сос - 250 - 300 мл
  • олио - 5 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се пекат. Готовите чушки се махат от котлона и се покриват с капак за около 10-15 минути, за да се обелят по-лесно. След това чушките се белят.

Доматите се обелват и се режат на дребно. Нарязаните домати се слагат в блендер, да се смелят добре.

В дълбока тенджера се слага олиото да се загрее. След като олиото се е загряло, се добавя смлените домати. Добавя се също солта и черният пипер.

Слага се капакът на тенджерата, за да се задушат доматите за около 5-10 минути. Доматите се бъркат от време на време. След това се добавя и дометеният сос.

Прибавя се и захарта, за да не киселее доматеният сос. Доматеният сос ври за около 20-тина минути или до сгъстяване. От време на време се бърка.

Печените чушки се нареждат в дълбока чиния и отгоре се заливат с доматения сос.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар