Бял трюфел с нес кафе

27/11/2016
"Бял трюфел - нежен, като обяснение в любов и почти толкова желан "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 650
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крем 1: Загрейте млякото с ванилията. Разбийте жълтъците в купа и добавете пресятото брашно. Изсипете сместа на тънка струйка към млякото. Бъркайте непрекъснато с бъркалка до сгъстяване и получаване на крем.

Отстранете от огъня и покрийте с найлоново домакинско фолио. Оставете да се охлади.

Крем 2: Сложете водата в съд на котлона да заври. Прибавете 80 г захар и варете 4-5 минути от завирането, до стопяването на захарта. Свалете съда от котлона.

В суха купа разбийте белтъците, добавете 20 грама захар, лимоновия сок и продължете разбиването до получаването на гъст сняг. Към белтъчния сняг добавяйте лъжица по лъжица от захарния сироп до изчерпване, като разбивате непрекъснато с миксер. Продължете разбиването, докато кремът се охлади.

Крем 3: Разбийте сметаната на гъст крем с помощта на миксер.

Съединете трите крема и разбийте до еднородност.

Застелете дълбока купа със стреч фолио. Изсипете една втора част от крема.

Останалия крем разделете на две части. В едната част сложете половината нес кафе. Към другата половина от кафе добавете 1 ч.л. вода и разбъркайте. Прибавете към крема. Разбъркайте до хомогенност и го изсипете в купата.

Отгоре сложете останалия бял крем.

Притиснете и покрийте с фолиото. Поставете купата във фризер за една нощ. Преди консумация поръсете обилно с кокосови стърготини.

Елегантен италиански десерт! Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар