Содена питка с бакпулвер

27/11/2016
"Как ще поднесете ястията на трапезата, ако до тях не сложите топла, топла содена питка?"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 445
  • Преглеждания за месеца1781
  • Преглеждания за седмицата772
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обърках брашното с бакпулвера и направих кладенче .Сложих содата в млякото и разбърках да се активира. Чукнах яйцето в кладенчето и добавих киселото мляко, олиото, солта и захарта. Разбърках сместа с вилица и постепенно започнах да сипвам вода и да меся.

Готовото тесто оформих и поставих в тава застлана с хартия. Покрих и оставих да отпочине 10 минути. Поръсих с брашно и пекох в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар