Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Содена питка с бакпулвер

Содена питка с бакпулвер

Содена питка с бакпулвер2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Как ще поднесете ястията на трапезата, ако до тях не сложите топла, топла содена питка?"

Необходими Продукти

  • яйца - 1бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • вода - 200 мл
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 7 г
  • брашно - около 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обърках брашното с бакпулвера и направих кладенче .Сложих содата в млякото и разбърках да се активира. Чукнах яйцето в кладенчето и добавих киселото мляко, олиото, солта и захарта. Разбърках сместа с вилица и постепенно започнах да сипвам вода и да меся.

Готовото тесто оформих и поставих в тава застлана с хартия. Покрих и оставих да отпочине 10 минути.

Поръсих с брашно и пекох содената питка в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: