Традиционен ошав за Бъдни вечер

Христилияна ЛичеваХристилияна ЛичеваМастър Шеф346953496
27/11/2016
"Традицията повелява на трапезата за Бъдни вечер задължително да има ошав, точно като този "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5 - 6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 288
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените плодове за ошава се измиват добре. След като са измити, се заливат с вода, колкото да ги покрие. Сушените плодове остават така накиснати за 10 - 12 часа.

След което плодовете се изваждат от водата, а водата в която са били потопени плодовете, се прецежда. Плодовете се прехвърлят в тенджерка и се заливат с прецедената вода. Към тях се добавя медът.

Вари се на слаб огън, докато омекнат плодовете. Сервира се студен в подходяща дълбока купа.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Станислава Вълкова
За Бъдни вечер задължително ще има ошав..
0
0