Пица баница

28/11/2016
"Толкова е хрупкава и вкусна, че ще питате за още!"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 753
  • Преглеждания за месеца190
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се срязват на две части през средата. На дъното на продълговата намаслена тава се поставя една половина кора и се намазва с олио, върху нея постаяме втората половинка, отгоре се намазва с част от плънката, приготвена от разбито яйце, кисело мляко, бакпулвер и натрошено сирене.

Следва нова кора с олио, отгоре кора и плънка. Така се нареждат всичките кори, а последната се намазва с разредена лютеница с 3-4 с.л. доматен сок.

Поръсва се с риган и босилек, нареждат се полумесеци от кренвирша, кисели краставички, нарязани на кубчета и поръсваме с малко олио.

Печем нашата пица баница в загрята фурна 180°C за 20 минути да се зачерви, пет минути преди това се изважда и поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната да се разтопи.

Голям нож за пица с пластмасова дръжка-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям нож за пица с пластмасова дръжка
4.00 лв.
3.08 лв.
Виж ››

Симпатичен нож за пица с удобна гумена дръжка и ергономична форма търси сочна пица за съвместни приятни мигове в кухнята

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар