Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки от тесто и чушки

Соленки от тесто и чушки

Соленки от тесто и чушки
Снимка: Илияна Димова
2 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2 тави
"Вкусни хрупки за похапване през целия ден"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • масло - 3 с.л. краве, разтопено
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • оцет - 1 с.л.
  • чушки - 3 с.л. червена, нарязана на ситно
  • джинджифил - сушен на вкус
  • куркума - на вкус
  • магданоз - сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйце (1 бр.) и към него прибавяме вода (1 /2 ч.ч. ), сол (1 к.л.), захар - 1 щипка, сода за хляб - 1 /2 ч.л., оцет (1с.л.) нарязани на дребни парченца червена чушка ( 3 с.л.), джинджифил, куркума и сушен магданоз на вкус .

Разбъркваме добре и прибавяме брашно, колкото е необходимо за еластично тесто. Оставяме тестото на стайна температура, завито с полиетиленово фолио, за 10-15 минути.

После разточваме на кора и изрязваме с остър нож тънки пръчици. Слагаме в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина. Част от тестото правим на пръчици, а друга част на малки кръгчета. Готовите соленки печем в нагрята фурна на 180 градуса до готовност, като внимаваме да не препичаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: