Начин на приготвяне
Разбиваме цялото яйце и прибавяме изварата и бакпулвера. Постепенно с непрекъснато разбъркваме прибавяме лъжица по лъжица бяло брашно, колкото поеме, докато се получи тесто, което оставяме на стайна температура за 5-10 минути, завито с полиетиленово фолио.
След това разточваме тестото на кора и с формички или чаша изрязваме кръгчета. В центъра на всяко кръгче слагаме парченце сирене (хубаво е сиренето да е по-твърдо, да няма течност). Слагаме и парченце краве масло.
Прегъваме на две и притискаме с вилица крайчетата, за да не се разтварят по време на печене. Соленките подреждаме в тава, застлана с хартия за печене, намазана с мазнина.
Всяка соленка мажем отгоре с пресен жълтък, разбит с няколко капки олио.
Слагаме соленките да се изпекат в предварително нагрята фурна на 180 градуса до приятно златисто.