Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с маскарпоне и череши

Торта с маскарпоне и череши

Торта с маскарпоне и череши
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
18
"Никога повече череши на компот, череши само на торта и то с много маскарпоне. Опитайте и ще се съгласите с нас"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 125 г
  • череши - 600 г
  • маскарпоне - 500 г
  • рикота - 250 г
  • шоколад - 150 г бял
  • пудра захар - 100 г
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • вода - 100 мл
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с 150 г захар до побеляване. Постепенно добавете брашното, като не спирате да разбивате. Изсипете сместа равномерно в тавата от фурната, която сте застлали с хартия за печене.

Печете в загрята фурна на 180 градуса около 15 минути. Извадете и оставете да се охлади.

Отделете си череши за декорация, а останалите изчистете от костилките. Сложете ги да се варят със 100 г захар и 100 мл вода за 15 минути.

Разбийте с миксер рикотата, пудрата захар, ванилията и маскарпонето. Отделете изпечената платка и сиропирайте леко с полученият сироп от черешите.

От крема отделете една чаша за покриване на тортата, а към останалия прибавете конфитюра от черешите.

Намажете с този крем платката и я разрежете на шест ленти. Навийте една лента на стегнато руло и го изправете в центъра на поднос.Навивате останалите ленти около рулото като на последната лента скосявате края.

С крема, който отделихте, намазвате тортата отгоре и по стените и прибирате в хладилник за три часа.

Разтопете белия шоколад на водна баня, изчакайте да се охлади леко и залейте тортата.

Декорирайте тортата с черешите, които заделихте, и сложете в хладилник, за да се стегне шоколадът.

Тортата с маскарпоне и череши е готова.

Източник: Ралица Николаева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: