Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Коледна торта с маскарпоне и череши

Коледна торта с маскарпоне и череши

ИваИва
Новак
121503759
Коледна торта с маскарпоне и череши
Снимка: Ива
1 / 3
10/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Красива и нежна коледна торта с череши и маскарпоне за още повече усмивки и празнично настроение"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • брашно - 310 г
  • какао - 16 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 300 г
  • мляко - 240 мл
  • олио - 200 мл
  • бял оцет - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 115 г
  • екстракт от ванилия - 2 с.л.
  • За крема
  • консервирани череши - 150 г
  • маскарпоне - 500 г
  • бита сметана - 250 г
  • пудра захар - 200 г
  • екстракт от ванилия - 1 с.л.
  • За декорацията
  • растителни боички - червен цвят, зелен цвят и кафяв цвят (ако нямате кафяв цвят може да се използва и малко какао на прах)
  • бял крем - малко количество от белия крем
  • ядлив брокат
  • цветни топченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Включваме фурната да загрява на 175 градуса отгоре и отдолу с вентилатор.

2. В купа смесваме брашното, какаото, содата и солта.

3. В друга купа слагаме маслото и разбиваме докато не придобие много светъл бледо-жълт цвят. Добаваме по едно яйце и разбиваме с миксер.

4. В купата с маслото и яйцата прибавяме оцета, олиото, екстракта от ванилията, млякото и захарта. Разбиваме добре с миксера и прибавяме сухите съставки и отново разбиваме добре с миксер.

5. Намазваме добре тавичката, в която ще печем блата. Аз лично съм използвала форма за чийзкейк. На дъното се слага хартия за печене и изсипваме цялата смес.

6. Печем във предварително загрятата фурна около 40 минутки. След това изваждаме тавичката и я оставяме заедно със сместта да изстине настрани за около 15 минути, след това изваждаме блатовете и ги оставяме да изстинат напълно и чак след това ги режем на 3 блата. Много е важно да изчакате блатовете да изстинат напълно преди да сглобявате тортата, за да не се разтопи кремът и декорацията.

7. За приготвянето на крема ще е нужна дълбока купа, в която изсипвате битата сметана и захарта и разбивате, докато не се получи много хубава и пухкава смес. След това добавяме екстракта от ванилията и маскарпонето и разбиваме с миксера за около 2 минути. Кремът трябва да е много гъст.

8. Кремът се реди след всеки блат и се разпределят равномерно черешите.

За декорацията: Оставете малко от количеството от крема и разделете в 3 купички, като в едната трябва да има съвсем малко около 2 супени лъжици. Оцветете най-малкото количество с червен цвят, а другите купички в зелено и кафяво.

Сложете в торбичка за шприцоване кремовете. Първо нарисувайте с кафявия цвят клонките накъдето искате да бъдат разпределени. След това със зелената боя започнете да рисувате тънки ивици една до друга имитиращи бодличките.

След това с кафявия крем се оформят шишарките и с белият се оформят цветята. Накрая поръсваме сметановата торта с ядливия брокат, за да имитира снежец.

Коледната торта с маскарпоне и череши е чудна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: