Начин на приготвяне
Обелете сладките картофи батат, нарежете ги на продълговати парчета и ги сложете леко да се запържат в сгорещено олио.
През това време нарежете лука и моркова на ситно и сложете да се задушат с няколко с.л. мазнина в тенджера. Добавете към тях нарязаните на парчета патладжани.
Щом и те леко се запържат, долейте виното и оставете да се задушва за няколко минути. Сипете доматите и щом кипне сосът, добавете подправките на вкус.
Добавете вече полузапържените картофи и прехвърлете всичко в тава. Поръсете с галета и сложете да се пече, докато сосът в индийския специалитет се поизпари.
Залейте с полива, приготвен от разбитите яйца, брашното, 100 мл олио, прясното мляко (може да се замени с гъст айран) и сол. Върнете във фурната и доопечете мусаката с батати, докато поливът се стегне.
Вегетарианска мусака с картофи Батат - вкусно ястие без месо.
Коментари