Шоколадова торта с еклери

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
29/11/2016
"Неофициално наричат тази разкошна торта Убиец на диети, идея нямаме защо "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 725
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на еклерите: В тенджерка смесете маслото, млякото, захарта и водата. Добавете солта, захарта и оставете да заври. След като вече е завряло, изсипете наведнъж пресятото брашно.

Бъркайте енергично, докато започне да се отлепя тестото от стените на тенджерата. Оставете леко да се охлади и добавете едно по едно яйцата, като след всяко разбърквате добре. Изсипете сместа в пош и застелете тава с хартия за печене.

Шприцовайте малки еклери и печете на 180 градуса за 25 минути. Не отваряйте фурната по време на печене. След като вече са готови изключете фурната и леко открехнете вратата.Така оставете за около 10 минути. След това извадете еклерите от фурната. Оставете напълно да изстинат и ги напълнете с крем. Пригответе крема според указанието. Към него добавете разбитата сметана и напълнете еклерите.

Приготвяне на блатовете: Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното с бакпулвера, разбъркайте добре. Разделете сместа на две части. Изпечете два блата във форма 26 см. Оставете да се охладят. Пригответе крема според указанието на опаковката. Добавете разбитата сметана и разтопения и леко охладен шоколад. Накрая прибавете желатина (приготвен според указанието).

Сглобяване на тортата: В ринг поставете един блат. Сиропирайте със захарен сироп и сипете от крема. Подредете част от еклерите и ги залейте с останалия крем. Поставете втория блат и леко го сиропирайте.

Оставете тортата в хладилника за една нощ. Освободете я от ринга и леко я намажете с разбита сметана. В касерола загрейте сметана и към нея прибавете шоколада. Хубаво разбъркайте, за да се разтопи. Оставете леко да се охлади и залейте тортата. Украсете я с шоколадови пурички и розички от сметана. Върнете обратно в хладилника.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария
Мария
08.10.2019 21:00
Изглеждат страхотно
0
0