Шоколадова торта с еклери

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Шоколадова торта с еклери2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
14
"Неофициално наричат тази разкошна торта Убиец на диети, идея нямаме защо"

Необходими Продукти

  • за еклерите
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 125 г
  • вода - 125 г
  • брашно - 140 г
  • захар - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 5 бр.
  • за крема на еклерите
  • прясно мляко - 800 мл
  • крем - 2 бр. Оле ванилия (по 80 г)
  • сметана - 150 мл
  • за блатовете
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 180 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • какао - 2 с.л
  • за крема
  • прясно мляко - 800 мл
  • крем - 2 бр. Оле шоколад (по 80 г)
  • черен шоколад - 150 г
  • сметана - 150 мл
  • желатин - 2 бр. (по 10 г)
  • за глазурата
  • сметана - 150 мл
  • черен шоколад - 150 г
  • шоколадови пури
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на еклерите: В тенджерка смесете маслото, млякото, захарта и водата. Добавете солта, захарта и оставете да заври. След като вече е завряло, изсипете наведнъж пресятото брашно.

Бъркайте енергично, докато започне да се отлепя тестото от стените на тенджерата.

Оставете леко да се охлади и добавете едно по едно яйцата, като след всяко разбърквате добре. Изсипете сместа в пош и застелете тава с хартия за печене.

Шприцовайте малки еклери и печете на 180 градуса за 25 минути. Не отваряйте фурната по време на печене. След като вече са готови изключете фурната и леко открехнете вратата.

Така оставете за около 10 минути. След това извадете еклерите от фурната. Оставете напълно да изстинат и ги напълнете с крем. Пригответе крема според указанието. Към него добавете разбитата сметана и напълнете еклерите.

Приготвяне на блатовете: Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното с бакпулвера, разбъркайте добре. Разделете сместа на две части. Изпечете два блата във форма 26 см. Оставете да се охладят.

Пригответе крема според указанието на опаковката. Добавете разбитата сметана и разтопения и леко охладен шоколад. Накрая прибавете желатина (приготвен според указанието).

Сглобяване на тортата: В ринг поставете един блат. Сиропирайте със захарен сироп и сипете от крема. Подредете част от еклерите и ги залейте с останалия крем. Поставете втория блат и леко го сиропирайте.

Оставете тортата в хладилника за една нощ. Освободете я от ринга и леко я намажете с разбита сметана. В касерола загрейте сметана и към нея прибавете шоколада. Хубаво разбъркайте, за да се разтопи.

Оставете леко да се охлади и залейте шоколадовата торта. Украсете я с шоколадови пурички и розички от сметана. Върнете обратно в хладилника.

Шоколадовата торта с еклери е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
Изглеждат страхотно
08.10.2019 21:00