Пухкав тутманик с яйца и сирене

29/11/2016
"Душа даваме за такъв пухкав тутманик за закуска "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 228
  • Преглеждания за месеца4782
  • Преглеждания за седмицата252
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тутманик

Начин на приготвяне

Тестото го измесих в хлебопекарна на програма месене и втасване. Като най-отгоре сложих брашното и солта. Втасалото тесто разделих на три. Разтопих маста и с намазнени ръце оформих всяка част на правоъгълник.

Натроших сиренето и го разбърках с яйцата. Всеки правоъгълник намазах с мас и поръсих с плънката.

Навих три рула и ги нарязах на парчета. Наредих ги в тава, застлана с хартия за печене и намазах с жълтъка, размит с прясното мляко.

Без да втасва повторно сложих в загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. Намалих фурната на 180 градуса и пекох още 30 минути.

Голяма кутия за съхранение на храна 3 литра-15%
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Голяма кутия за съхранение на храна 3 литра
4.93 лв.
4.20 лв.
Виж ››

Удобно пластмасова кутия за съхранение на храна, която е задължителна за всяко семейство и всеки дом.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар