Мусака с алабаш, картофи, царевица, лук и кайма

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
667
3916
7
29/11/2016
"Не мусака, а истинско кулинарно чудо - опитайте и споделете "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 802
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите и алабаша, измиваме и нарязваме на кубчета. Слагаме в тавичка и посоляваме на вкус. В тенджерка поставяме каймата и наливаме вода. Прибавяме настърган лук.

Подправяме с черен пипер, сушена чубрица, къри и щипка пушен червен пипер. Наливаме олио. Задушаваме каймата, докато остане на мазнина и започне да се запържва.

Към запържената кайма наливаме вода, разбъркваме и изсипваме в тавичката при алабаша и картофите. Доливаме още топла вода до нивото на продуктите и слагаме в нагрята на 180-200 градуса фурна да се изпече.

Когато мусаката е готова, заливаме с разбити яйце, кисело мляко, бакпулвер и брашно. Връщаме във фурната да се запече до златисто.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
станимира
станимира
12.02.2020 09:27
Приготвих я само с алабаш и се получи доста добре.
0
0