Начин на приготвяне
Белим картофите и алабаша, измиваме и нарязваме на кубчета. Слагаме ги в тавичка с царевицата и посоляваме на вкус. В тенджерка поставяме каймата и наливаме вода. Прибавяме настърган лук.
Подправяме с черен пипер, сушена чубрица, къри и щипка пушен червен пипер. Наливаме олио. Задушаваме каймата, докато остане на мазнина и започне да се запържва.
Към запържената кайма наливаме вода, разбъркваме и изсипваме в тавичката при алабаша и картофите. Доливаме още топла вода до нивото на продуктите и слагаме в нагрята на 180-200 градуса фурна да се изпече.
Когато мусаката е готова, заливаме с разбити яйце, кисело мляко, бакпулвер и брашно. Връщаме във фурната да се запече до златисто.
Коментари