Начин на приготвяне
Измиваме много добре картофите. Заливаме с подсолена вода и сваряваме до готовност, без да белим. През това време приготвяме плънката, като скълцваме много на ситно отцедените от сока, белени, червени чушки от консерва.
Прибавяме към тях крема сирене. Ръсваме черен пипер, посоляваме на вкус и разбъркваме. Сварените картофи, отцеждаме от водата, белим внимателно и срязваме на две. Изгребваме от вътрешността им в средата.
Напълваме с приготвената плънка. Поднасяме по две половинки в чиния , поръсени с лют червен пипер ( или сладък червен пипер ) и украсени с пресен магданоз. Наоколо сипваме от средата на картофите , смесени с нарязан на кръгчета праз и подправени със сол и зехтин на вкус.